Montrebei

Ovelles del Montsec

Sant Jaume de Cas

Àger

Vilanova de Meià

Ull del Montsec

Sant Pere de Ponts

Santa Maria de Palau de Rialb

Monestir de les Avellanes

Embassament de Santa Anna

Castell de Montsonís

Sessió sobre: Restauració, gastronomia i produccions agroalimentàries locals

7 de juny, a les 10 hores al Consell Comarcal de la Noguera
El sector agrari continua sent l’activitat que caracteritza la zona del Montsec, tot i que avui en dia té més pes al paisatge que no a l’ocupació i al PIB. El sector agrari ha de continuar sent un pilar fonamental de l’economia de la zona, però també és important que les produccions agroalimentàries locals es vinculin més amb el turisme, un sector clarament emergent.

El nombre d’empreses dedicades a les produccions agroalimentàries locals no ha parat de créixer en els darrers temps. Actualment es comptabilitzen més de 30 empreses agroalimentàries amb un ventall de produccions cada vegada més ampli; cellers de vi, molins i  envasadors, d’oli, apicultors i envasadors de mel, productors de torrons i de derivats de l’ametlla, productors de melmelades, comercialitzadors de tòfones, productors d’embotits, formatgers, etc.

En el debat sobre els productes i recursos turístics de la Zona del Montsec amb més futur s’hi han d’incloure també les  produccions agroalimentàries locals.

Restauració i produccions agroalimentàries
Restauració, gastronomia i produccions agroalimentàries locals